Des de dilluns passat, alguns dels pacients que fins ara anaven al CAP del passeig de Sant Joan es visiten a les instal·lacions temporals, situades just al carrer d’Alí Bei, a uns metres del centre d’atenció primària. Aquest espai annex ha descongestionat el CAP, ja que ha permès recuperar nou sales de consulta mèdica i més espai per als usuaris.

Una millora per a sanitaris i pacients

Els pacients que s’apropen al centre han explicat a betevé que han rebut la cita mèdica molt ràpidament i, fins i tot, per al mateix dia, amb la imatge de sales d’espera buides. El personal sanitari també l’ha estrenat amb il·lusió. L’Alba Martínez, metgessa de família del CAP, recorda que al centre del passeig de Sant Joan havien de lluitar a l’inici de cada torn per aconseguir consultes amb llitera, un situació que ha canviat totalment amb les consultes de l’annex.

Un espai separat per a pacients covid

Un altre dels objectius de l’annex era tenir un espai separat per als pacients covid. De fet, ha permès eliminar la carpa exterior per a aquests pacients que era al costat del CAP i, ara tenen espais propis al CAP del passeig de Sant Joan, amb un circuit covid que no coincideix amb la resta de pacients.

Ara bé, l’entrada en funcionament de l’espai de primària va començar amb algunes mancances. “Les consultes no tenien fibra òptica ni telèfon, i els ordinadors anaven molt lents, però vam pensar que valia la pena traslladar-nos de totes maneres”. Des d’aquest dimarts, però, tot ja funciona amb normalitat.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Consulta les noves mesures contra la covid-19 vigents fins al 9 d’abril

L’annex funcionarà fins a l’arribada del CAP nou del Fort Pienc

Aquesta instal·lació ha de funcionar els propers cinc anys, el temps que ha de trigar a construir-se el CAP del Fort Pienc. S’ubicarà al carrer de Marina amb Casp i, tant els veïns com els treballadors del CAP, esperen que aquesta vegada sí que es compleixi amb els terminis.

La solució temporal a la manca d’espai del CAP del passeig de Sant Joan és una reivindicació de veïns i treballadors des que fa un any va tancar un altre CAP del barri, el de Carles I. Aleshores, els pacients es van assignar al centre del passeig de Sant Joan i es va fer evident la falta d’espai.