El Gremi de Floristes es prepara perquè tothom qui ho vulgui pugui enviar una rosa de Sant Jordi a casa, de la mateixa manera que ho van fer les pastisseries amb un servei de mones a domicili a Barcelona. Algunes floristeries s’han sumat a la campanya “#RosaDeSantJordiACasa” amb l’objectiu d’enviar roses a domicili per la diada de Sant Jordi del 23 d’abril, quan  encara es trobarà activat l’estat d’alarma i el confinament pel coronavirus.

Hi ha més de 160 floristeries (consulta aquí el mapa del gremi de les floristeries inscrites) que s’han apuntat per repartir roses de Sant Jordi a casa a tot Catalunya. Ofereixen servei de compra per internet o per encàrrec amb entrega domiciliària. Segons el gremi, la campanya “no serà rendible”, ja que preveu que les vendes s’acostaran a les 300.000 unitats, que representen un 5 % del que és habitual.

D’on venen  les roses del Sant Jordi 2020?

Un 15 % de les roses que es preveu que es vendran són de producció local, la qual cosa permetrà “donar sortida al cultiu de productors del Maresme”. Segons el president del gremi, Joan Guillén, “més que mai, la rosa transmetrà emoció i empatia en uns moments difícils per a tothom”. D’altra banda, el gremi també impulsa la iniciativa Sant Jordi als balcons perquè els infants hi participin i visquin la festivitat dibuixant roses i dracs i fent treballs manuals.