Portal web de la Fight Covid Jam

L’aplicació per telèfons mòbils Preveni2 ha guanyat el concurs Jam Fight Covid. Aquest certamen es va convocar del 16 al 19 d’abril amb l’objectiu de “conscienciar sobre l’ús de mesures preventives per aturar la propagació” del coronavirus. A la “game jam” s’hi han presentat 15 projectes que han desenvolupat “jocs per dispositius mòbils relacionats amb les mesures especificades i validades pels professionals de l’Hospital de Bellvitge” segons la descripció del projecte.

Preveni2 és una app creada per l’estudi Hyper Tree i conté “una sèrie de minijocs de reacció ràpida que posen a prova al jugador sobre les mesures preventives contra el coronavirus en escenaris de la vida real”. L’objectiu és conscienciar d’una manera “amena, educativa, entretinguda i atractiva pel públic”. De moment està en el format apk i es pot descarregar des d’aquest enllaç.

60 hores per elaborar una app

Abraham Cortez és un dels creadors de l’app Preveni2, conjuntament amb dues persones més. El 16 d’abril a les nou del matí els van enviar les bases per elaborar l’aplicació i, a partir d’aquí, van estar treballant durant tres dies i al voltant de 60 hores per acabar el projecte. Entre aquestes indicacions hi havia fer una introducció didàctica per fomentar l’ús de la mascareta com a mesura preventiva.

El premi de la Fight Covid Jam és de 2.000 euros, que s’hauran de destinar a enllestir l’aplicació perquè estigui disponible per la seva distribució. Segons Cortez, aquesta iniciativa és bon estímul per donar suport a la indústria dels videojocs, especialment en un moment complicat com l’actual per l’emergència del coronavirus.