Tot i que l’Espai Social de Sants ha tornat a l’activitat presencial, alguns usuaris no hi assisteixen per por de contagiar-se o per prescripció mèdica. Per això, han engegat el programa REMS a casa, que busca que les persones amb Alzheimer i altres demències puguin continuar treballant per mantenir les seves capacitats.

Serveis a domicili i Espai Virtual

El programa se centra a poder seguir les sessions personals amb els professionals, com els neuropsicòlegs, en línia o bé amb visites al domicili. Des del centre també han posat en marxa la plataforma de continguts Espai Virtual, amb més de 450 activitats que es poden fer a la xarxa.

Enric Conesa, coordinador de l’Espai Social de Sants, explica que el confinament va significar “una davallada en les facultats cognitives, físiques i en l’autonomia dels usuaris”. Amb les activitats en línia, Conesa assegura que s’intenta aconseguir “una reducció d’aquests efectes adversos”.

Les activitats relacionals, clau per als usuaris

L’Espai Social de Sants, de la Fundació Catalunya-La Pedrera, també funciona de manera presencial. Els usuaris hi poden fer activitats cognitives com exercici físic i, segons la neuropsicòloga Miriam Roldan, es dona molta importància al tema de relacions.

Roldan explica que “poder obrir els centres ha significat com una revifada per als usuaris“. “Nosaltres donem molta importància que siguin persones actives, fem assemblees i estan molt implicats en la coordinació de les activitats diàries”, conclou la neuropsicològa.

El programa Reforç i estimulació de la memòria i la salut (REMS) fa vuit anys que està en marxa i ha dut a terme projectes de tot tipus com el receptari ‘Cuinant memòries’, pensat per a les persones amb algun tipus de demència.