L’Ajuntament ha aconseguit el compromís d’Endesa de renovar la xarxa de distribució en els propers quatre mesos. També es canviarà el transformador de Torre Baró, tot i que aquesta actuació tardarà més temps. Això permetrà posar fi als talls de subministrament elèctric que hi ha hagut en alguns barris de la ciutat aquest hivern.

Segons ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, Endesa ha traslladat al consistori que es tracta, principalment, de problemes provocats per l’estat de la xarxa distribució, especialment de desprotecció de les línies de baixa tensió i incidents amb el cablejat. La companyia, per tant, descarta que les incidències estiguessin causades per sobrecàrregues provocades per connexions fraudulentes els veïns a la línia, com s’havia insinuat inicialment. El compromís d’Endesa és fruit de les reunions que l’Ajuntament ha mantingut amb la companyia darrerament.

31 talls de llum en dos mesos

Els últims dos mesos s’han produït un total de 31 talls de llum a Barcelona. Es concentren sobretot a Ciutat Vella, amb nou incidències, i a Nou Barris, amb sis. Endesa ha assegurat a l’Ajuntament que ja ha actuat d’urgència en la major part d’aquestes ubicacions i que només queden algunes indicències al barri de Torre Baró. La resta d’incidències, 16, es concretaran la setmana vinent en un pla de treball.

Pel que fa al telèfon 93 402 75 94 d’atenció als afectats pels talls de llum que va posar en marxa l’Ajuntament a finals de gener, ja ha atès 41 persones.