Des de la reobertura dels locals d’oci nocturn, la setmana passada, és habitual veure imatges que demostren com, en alguns establiments, s’incompleixen les mesures anticovid. Aquest cap de setmana tampoc no ha estat una excepció. Un vídeo enregistrat a la discoteca Plataforma, del carrer Nou de la Rambla, mostra la sala de ball completament plena de gent ballant sense mascareta. No la porta posada ningú, tot i que aquesta és una de les mesures de compliment obligat als locals. També es veuen algunes persones consumint begudes a la pista, malgrat que només es pot fer a la barra o asseguts en taules i cadires.

Preocupació a l’Agència de Salut Pública

L’Agència de Salut Pública veu amb bons ulls la reobertura de l’oci nocturn però recorda que ha de respectar les mesures. De fet, aquest diumenge, en una entrevista a RAC 1, la gerent de l’Agència, Carme Borrell, ha deixat la porta oberta a fer un “replantejament del model de reobertura” si no es compleix la normativa. A les autoritats sanitàries els preocupa l’evolució de la pandèmia els últims dies i que “en una setmana s’han doblat els positius a Barcelona”.

La patronal creu que les mesures són “molt difícils” de complir

La Federació Catalana d’​Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) fa dies que demana que no es criminalitzi “injustament” l’oci nocturn”, amb la difusió d’imatges com les que es van publicar fa uns dies de la sala Jamboree, també a Barcelona. En un nou comunicat, publicat aquest dilluns, insisteix que les mesures imposades per la Generalitat són “molt difícils de complir”, com controla la distància i que la gent no s’aixequi de les taules. El sector continua reclamant implantar “urgentment” el protocol de test previ amb codi QR per poder entrar als establiments.