primer dia sense mascaretaa

Des d’aquest dissabte ja no cal portar mascareta a l’exterior si es pot respectar la distància de seguetat. Tot i això, els experts demanen prudència i recorden que el coronavirus encara circula. De fet, molts barcelonins encara la porten posada pel carrer.

Trilla demana “fer servir el seny”

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, en declaracions al canal 3/24 ha assegurat que el final de l’obligació de portar mascareta a l’exterior és un “primer pas” que mostra que la situació millora, però ha fet una crida a “fer servir el seny”.

Trilla recomana treure’s la mascareta quan es va sol, amb el grup familiar i s’està a l’aire lliure i ha remarcat que cal portar-la sempre a sobre. A més, ha recordat que els vacunats amb pauta completa també es poden contagiar i emmalaltir, tot i que amb símptomes més lleus i amb poca probabilitat d’acabar ingressat.

“Que ens puguem treure la mascareta no vol dir que ens obliguin a fer-ho”

El coordinador de la unitat de covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, coincideix a demanar prudència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, s’ha mostrat partidari “d’aplicar el sentit comú” i no treure’s la mascareta si hi ha aglomeracions.

Güerri ha sentenciat: “Que ens puguem treure la mascareta no vol dir que ens obliguin a fer-ho. La seva eficàcia està fora de dubte, té un rol important per reduir la transmissió del virus i funciona”.