Discoteca

L’evolució negativa de les dades relatives a la pandèmia preocupa l’agència de Salut Pública. Així ho ha expressat la seva gerent, Carme Borrell, en declaracions al programa ‘Via lliure’, de RAC1. Borrell ha explicat que, tot i que veuen amb bons ulls que s’hagin reobert les discoteques i els bars musicals, ho han de fer “respectant les mesures de seguretat”. De fet ha deixat la porta oberta a fer un “replantejament del model de reobertura” si no es compleixen, una decisió que assegura que és responsabilitat del govern de la Generalitat.

Està bé que es reobri l’oci nocturn sempre que es compleixin les mesures de seguretat. En cas contrari, s’hauria de replantejar”
Carme Borrell, gerent de Salut Pública

Preocupació pels positius en viatges escolars

Les dades a Barcelona s’han duplicat en una setmana. Salut Pública està seguint aquestes dades amb “preocupació”. Les festes i els viatges de final de curs han estat en bona part el focus de l’augment de contagis i el rastreig dels contactes ha estat segons Borrell “molt complicat”. De fet a Barcelona, de moment, se n’han vist afectats 15 centres escolars. Els responsables ja han declarat que els centres no tenen cap vinculació amb l’organització d’aquestes sortides. Han estat, diuen, iniciativa dels estudiants. De moment, no els consta que hi hagi “cap cas greu”.