Es posa en marxa un nou punt lila a la zona d’oci nocturn del Poblenou. L’operatiu s’activa aquest dimecres, 8 de juny, a la nit, i durant les nits de dijous i divendres. L’espai està coordinat per psicòlegs i juristes que donen atenció i assessorament a les dones i/o persones LGTBI que puguin ser víctimes de violències masclistes o contra el col·lectiu LGTBI. A més, disposa d’un telèfon propi, el 630 69 13 91, per facilitar les comunicacions sobre possibles incidències.

El punt lila al Poblenou serà itinerant:

  • Dimecres de 23 h i fins a les 2 h, a la cruïlla del carrer de Pere IV amb Pamplona.
  • Dijous de 23 h a 2 h al carrer de Pamplona amb el dels Almogàvers.
  • Divendres entre les 23.30 h i les 2.30 h i se situarà en el carrer de Zamora amb els Almogàvers.

La iniciativa està liderada pel Districte Municipal de Sant Martí i hi col·laboren l’Observatori contra l’Homofòbia i els locals d’oci nocturn de la zona, que han rebut una formació específica per saber com actuar en casos de violència masclista o LGTBI-fòbica. D’aquesta manera es vol incrementar el nombre de locals adherits a la campanya “No callem”.

Prevenir les agressions sexuals

La implementació d’aquest punt lila en el triangle lúdic del Poblenou té diversos objectius. D’una banda, ajudar a detectar situacions de risc i de possible assetjament a les dones i potenciar actuacions preventives, així com donar pautes per a la intervenció i disminuir el risc d’agressions sexuals.

De l’altra, també es vol disminuir el tracte discriminatori per concepte de gènere i/o orientació sexual i coordinar actuacions entre diferents agents i serveis per erradicar-ne la violència. A més, aquest nou punt lila atendrà qualsevol situació d’agressió sexual i activarà el protocol d’actuació en cas necessari.

El nou punt lila del Poblenou estarà operatiu fins al 31 de desembre.