Des d’aquest dimecres ja es pot demanar el bo jove per al lloguer, la subvenció estatal adreçada a inquilins d’entre 18 i 35 anys. Es tracta d’un ajut de 250 euros mensuals per pagar l’habitatge durant un màxim de dos anys. Entitats com el Sindicat de Llogateres i Llogaters consideren la mesura insuficient i una “anècdota” perquè, afirmen, no farà que baixin els preus a Espanya i, en especial, a Catalunya.

No ens calen més polítiques que mantinguin el mercat a l’alça”
Carme Arcarazo, portaveu del Sindicat de Llogaters i Llogateres

“En comptes de regular els lloguers, el que es fa és transferir diners públics a les butxaques dels propietaris. Pensem que hi ha molts joves que es poden trobar amb què els demanin un augment del preu sabent que existeixen els ajuts”, critica Carme Arcarazo, portaveu del col·lectiu. “No ens calen més polítiques que mantinguin el mercat a l’alça“, afegeix, contundent, Arcarazo.

D’altra banda, el Sindicat de Llogateres i Llogaters creu que la subvenció arriba a poca gent ─només se’n podran beneficiar “poc més d’un 1 % dels joves”─ i que alguns ciutadans en queden exclosos tot i necessitar-la. A més, acusen el govern del president Pedro Sánchez de dissenyar una mesura per picar l’ullet a sector immobiliari en plena negociació de la nova llei d’habitatge estatal.