Imatge de Can Baró

El racisme perviu per l’auge dels discursos xenòfobs, segons l’informe del 2018 de SOS Racisme, que indica un augment de casos entre veïns i particulars, però, en canvi, un descens de les situacions relacionades amb els cossos policials. En parlem a ‘El matí de Barcelona‘ amb SOS Racisme, que s’ha adherit a la manifestació antifeixista d’aquest dissabte 23 de març.


Més casos de racisme entre veïns

L’informe del 2018 de SOS Racisme destaca l’augment casos de racisme entre particulars: en dos anys han passat del 16 al 36 %, mentre que les situacions relacionades amb la policia han passat del 31 al 13 %. Karlos Castilla, membre de SOS Racisme i jurista especialitzat en drets humans, demana als partits d’esquerres i de centre que “surtin a contestar el discurs de l’odi i racista perquè és la seva responsabilitat desarmar-lo”:


Els veïns del Raval ocupen la Misericòrdia

Desenes de persones continuen tancades a la capella de la Misericòrdia, que van decidir ocupar ahir. Són veïns i membres d’entitats del barri que reclamen a les forces polítiques municipals que acordin la cessió d’aquest espai per ubicar-hi el nou CAP Raval Nord, enlloc de l’ampliació del MACBA. En Biel Cadilla ens fa la crònica des del mateix lloc de la protesta:


L’actualitat a les xarxes

Torna el llaç groc a les xarxes, amb més força que mai, però ara sense color. Ana Rosa i Alfonso Guerra es reboten amb Quim Torra i la Guàrdia Civil continua relatant situacions dramàtiques que només ells van viure. Sort que ahir va ser el dia de la poesia i la vida va ser una mica més bonica. Ens ho explica el Toni Noguera.


Esports

El Carles Molet ens explica tots els detalls del Sants 1 – Sant Andreu 2, que ahir a la nit va tancar la 33a jornada (intersetmanal) de Tercera Divisió. Però també ens porta l’agenda esportiva del cap de setmana, amb aturada a Primera pels compromisos de les seleccions, i una iniciativa per lluitar contra l’obesitat infantil.


Cinema

Amb el Roger Granel repassem l’actualitat audiovisual de la setmana a la ciutat de Barcelona:


El Podcast

Us condensem en 20 minuts els moments més destacats dels debats del ‘Hashtag Barcelona‘. Aquesta setmana, hem parlat de la situació dels menors no acompanyats tutelats per la Generalitat, de l’impacte del turisme massiu en els veïns del barri Gòtic i del curs que segueix la causa judicial per les càrregues policials de l’1 d’octubre:


Els Impros

La versió humorística de l’actualitat, de la mà dels Impro Acatomba:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: