Dispositiu policial a la plaça Reial

El Sindicat d’Agents de la Policia Local (SAPOL) ha carregat aquest dimecres durament contra l’alcaldessa, Ada Colau. En un comunicat, el sindicat diu que els índexs de delinqüència s’han disparat a la ciutat i que els “motius són clars i evidents”. Apunta a Colau i al seu equip de govern, que, diu, “van arribar al mandat anterior amb clara intenció de retreure la Guàrdia Urbana a simples agents de barri” i a ser “més proclius a defensar els manters, ocupes i esvalotadors que la plantilla de la seva pròpia policia”.

En el text, el SAPOL també valora positivament el nomenament d’Albert Batlle com a tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat i el fet que, en el nou govern, el “tema de la seguretat és una qüestió prioritària“. Consideren que el currículum de Batlle “l’avala com a gran professional gestor” i “sembla tenir clar “com revertir la inseguretat a Barcelona”. Tot i això, recorden que continuen reclamant un increment urgent d’efectius, pistoles elèctriques, més formació específica i més recursos i “que se’ns defensi jurídicament i se’ns reconegui i potenciï per part del govern municipal el principi d’autoritat”.

El sindicat també critica la gestió del consistori del “top manta” i considera “intolerable” la possibilitat que l’Ajuntament accedeixi a reunir-se amb representants del col·lectiu de manters.