L’Ajuntament ha anunciat aquest dimecres que el projecte de reforma de l’estació de tren de Sant Andreu Comtal s’ha desencallat. Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, Adif ha rescindit el contracte amb la constructora encarregada de les obres. Això permetrà tornar a licitar els treballs, que estaven aturats des de feia anys després que es detectessin diverses suposades irregularitats. Sanz confia que la licitació es faci a la tardor per tràmit d’urgència i les obres puguin començar a principis de l’any vinent.

Fa temps que els usuaris de l’estació de Sant Andreu Comtal es queixen del mal estat de la instal·lació, sobretot perquè presenta problemes d’accessibilitat. De forma provisional, a finals del 2017 s’hi van instal·lar dos ascensors perquè l’única opció per accedir a les vies era pujar i baixar escales. Tot i això, el projecte en preveu una reforma integral, que millori l’arribada dels trens, la capacitat de l’estació i l’accessibilitat.

Des de l’Ajuntament, Janet Sanz ha valorat positivament la rescissió del contracte amb la constructora. “Fa molts anys que demanem que es desencallin aquestes obres aturades inexplicablement perquè hi havia un desajust entre contractistes i administracions”, ha dit. Però, ha advertit que “serem exigents perquè es liciti al més aviat possible. Volem estació ja, no pot esperar més temps“.