L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquest dimecres amb els venedors ambulants per abordar “l’ocupació i l’emergència social”, segons fonts municipals. Concretament, en la trobada hi han participat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, la segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz, i representants del col·lectiu dels manters.

En aquesta reunió, segons fonts municipals, el consistori i els manters han acordat convocar per a la propera setmana una taula per tractar “de forma integral les polítiques d’ocupació i d’emergència social per abordar les problemàtiques de les persones que exerceixen la venda ambulant no autoritzada a la ciutat”. Tot i que han transcendit pocs detalls de la trobada, l’Ajuntament ha insistit als manters que “la venda ambulant no autoritzada no és possible a la ciutat” i ha reiterat el seu compromís “de mantenir i reforçar totes aquelles polítiques destinades a buscar solucions laborals i socials per a aquestes persones, amb especial atenció a les més vulnerables”.

Primeres negociacions arran del dispositiu policial contra el “top manta” al litoral

La trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i els manters ha arribat després que es posés en marxa un dispositiu conjunt entre la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuària contra la venda a la manta a la façana marítima.

El dispositiu, que està format per 100 agents, es mantindrà de manera permanent, de 9.30 a 22 h, tal com va detallar el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. Aquesta és una intervenció de saturació que vol “mantenir la pressió”, segons Batlle, per evitar que els venedors ambulants irregulars ocupin la via pública.

El sindicat de la Guàrdia Urbana SAPOL titlla d’intolerable la reunió

La gestió que el consistori està fent del “top manta” és una de les crítiques que el sindicat de la Guàrdia Urbana SAPOL ha llançat en un comunicat contra el govern municipal. A banda de considerar “intolerable” la trobada, també responsabilitzen l’alcaldessa, Ada Colau, i el seu equip del govern anterior de l’increment dels índexs de delinqüència. Diuen que “van arribar al mandat anterior amb clara intenció de retreure la Guàrdia Urbana a simples agents de barri“. També valoren positivament el nomenament d’Albert Batlle com a tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat.