Aquests dies l’Ajuntament de Barcelona està acabant de concretar “el moment” i “qui atendrà” el col·lectiu de manters, que la setmana passada van reclamar una reunió urgent amb el consistori. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz. Aquesta reclamació va arribar pocs dies després que l’Ajuntament posés en marxa un macrodispositiu policial contra la venda a la manta a la façana marítima.

Davant de les crítiques del col·lectiu, Janet Sanz ha reiterat que per a l’equip de govern “aquest no és un problema de seguretat” sinó d’espai públic. A més, afegeix que aquest tipus de dispositius de saturació “no són nous” i que ja s’han activat en diferents zones i des de fa temps.

Abordatge social

Sanz, en la mateixa línia del que va anunciar el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, diu que buscar una alternativa social i laboral per al col·lectiu és un “tema central” per al govern municipal i que ja s’està treballant des de les diferents àrees responsables com ara Drets Socials, OcupacióComerç o Seguretat. Ara bé, considera que la Generalitat i el govern de l’Estat hi han de col·laborar i que “no es poden posar de perfil” ja que es tracta de “persones que estan reclamant els seus drets”. De fet, reiteren que s’ha de reformar la llei d’estrangeria i parlar de permetre’ls un permís de treball.

Divendres passat, més de 200 venedors a la manta van sortir al carrer per protestar contra el dispositiu policial a la façana marítima. El col·lectiu va denunciar “repressió per part de l’Ajuntament” i el va acusar d’hipocresia, traïció i manipulació.