El Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres tampoc no ha concretat quan s’eliminarà l’obligatorietat de dur mascareta als exteriors. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha insistit en el que ja havia avançat el president del Govern, Pedro Sánchez, aquest matí i ha assegurat que “ens podrem treure aviat” aquest element de protecció, però sense especificar-ne la data.

Les comunitats no poden regular l’ús de mascareta

Durant la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial, Darias ha apuntat que les autoritats sanitàries ja treballen per suprimir l’ús de la mascareta al carrer, sempre que es pugui mantenir la distància interpersonal. La ministra també ha recordat que la normativa que regula l’obligatorietat d’aquest element de protecció és un decret d’abast nacional i ha descartat que les comunitats puguin aprovar modificacions d’àmbit autonòmic.

Catalunya, a favor d’eliminar la mascareta

Fonts del Departament de Salut van apuntar aquest dimarts que Catalunya havia demanat debatre la flexibilització de l’ús de la mascareta al Consell Interterritorial. De fet, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fa uns dies ja es va mostrar a favor de dur la cara destapada quan es va sol per la via pública, amb el grup bombolla o amb petits grups de persones vacunades, una idea que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, també ha defensat en reiterades ocasions.