vacuna covid
Foto: Towfiqu barbhuiya

El Ministeri de Sanitat manté el calendari previst i preveu començar a administrar la quarta dosi de la vacuna de la covid als majors de 80 anys a la tardor. Segons ha explicat la ministra Carolina Darias en una entrevista a RAC1, tot apunta que la vacunació començarà la segona quinzena de setembre, quan està previst que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) autoritzarà l’administració de les vacunes adaptades a les noves variants d’òmicron.

La Unió Europea havia demanat fa uns dies que s’administrés “immediatament” la quarta dosi als majors de 60 anys davant de l’increment de contagis de la setena onada. Una petició que també havia fet des de Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, malgrat que uns dies després, vist el descens de casos, va considerar que aquest reforç “pot esperar”.

Els majors de 60 anys, els següents a vacunar-se

Darias ha explicat que es començarà a vacunar amb la quarta dosi als majors de 80 anys i a les residències de gent gran i després es continuarà amb la franja de majors de 60 anys. La ministra, però, diu que el calendari dependrà de quan arribi l’autorització de l’EMA i de l’arribada dels vaccins, però apunta que a finals d’any tot el col·lectiu de persones grans podria haver rebut la dosi de reforç.

Les mascaretes es mantenen

Sobre si es retirarà l’obligatorietat de dur la mascareta a hospitals, centres sanitaris, farmàcies i transport públic, la ministra no ha volgut posar dates. Considera que es tracta de “llocs molt puntuals” on s’ha de protegir les persones més vulnerables. Darias recorda que els experts recomanen continuar amb aquesta protecció i que la seva retirada dependrà del que digui la Ponència d’Alertes.