quarta dosi vacuna covid
Foto: ACN

Salut es mostra a favor d’avançar l’administració de la quarta dosi de la vacuna de la covid als majors de 80 anys i a les residències i no esperar a la tardor. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que el Departament ja ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat, que és qui decideix el calendari, en què li demana que es revisin els criteris d’administració del vaccí. El conseller ha manifestat que és “partidari” d’avançar la vacunació en l’actual context de creixement dels contagis.

El Departament s’alinea amb la tesi del Comitè Científic Assessor contra la Covid, que es va reunir fa dos dies, i també es va mostrar favorable a administrar la quarta dosi a les persones més vulnerables. “No veig massa sentit a haver d’esperar a la tardor”, va advertir aquest dijous la presidenta del Comitè, Magda Campins.

Argimon recorda que la decisió sobre el calendari de vacunació depèn del Ministeri de Sanitat i que el Departament serà “lleial” al que decideixi. “Si no, la gent es perd”, argumenta el conseller en explicar la necessitat de donar informació clara i sense contradiccions a la ciutadania.

2.000 professionals sanitaris de baixa per covid

Salut també ha reconegut que tant els hospitals com els centres d’atenció primària estan “tensionats” per l’increment de casos de covid dels últims dies, que també afecten el personal sanitari. Argimon assegura que actualment hi ha uns 2.000 professionals de baixa per aquest motiu. El conseller assegura que tothom està fent esforços per cobrir aquestes baixes, que coincideixen amb l’inici del període de vacances i demana “comprensió” a tota la societat.