edifici uci pere virgili

L’Edifici UCI-Covid del Parc Sanitari Pere Virgili ha estat premiat en la nit dels premis d’arquitectura nacionals que atorga el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE). L’espai va néixer per fer front a l’arribada de la covid-19 el 2021, i ha servit per donar suport a la xarxa sanitària durant la pandèmia. Té, a més, la capacitat de transformar-se segons les necessitats de cada moment.

El centre hospitalari consta de quatre plantes i té una superfície d’ocupació en planta de 975 m2 per a 88 llits. Els arquitectes que han dissenyat el projecte són Patricio Martínez González, Maximià Torruella i Castel, Luis Miguel Gotor Navarra.

Els guardons Arquitectura del CSCAE reconeixen la millor arquitectura i urbanisme de l’estat, i tenen molt present els valors més socials, culturals i sostenibles de cada projecte. En total es van entregar nou premis, i el del Pere Virgili és l’únic projecte situat a Barcelona. Hi ha hagut una menció especial amb el Premi d’Arquitectura Espanyola 2021 per al projecte Habitatges Socials, a Cornellà de Llobregat, de Peris+Toral Arquitectes.

Hbaitatges Socials, a Cornellà
Foto: José Hervia