Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 40 i 44 anys, que robaven rellotges amb violència i utilitzaven una motocicleta per poder fugir de forma més ràpida. Els dos arrestats, que aquest dijous passaran a disposició judicial, estan acusats de ser els presumptes autors de dos robatoris violents i un en grau de temptativa.

El 10 de juliol la policia local de Castelldefels va aturar i detenir els dos homes quan anaven amb una motocicleta i estaven fugint. Tot i que el jutge els va deixar en llibertat, investigadors del grup Titani, especialitzat en el robatori de rellotges, van comprovar que anaven a agafar un tren per marxar cap a Girona i dirigir-se a Nàpols, on resideixen. Llavors, per evitar-ne la fugida, els van tornar a detenir.

Intent de robatori en una òptica de luxe

Arran de les indagacions policials, els Mossos relacionen els dos homes amb dos robatoris amb violència, un tercer en grau de temptativa i dos delictes de lesions. Un dels robatoris va ser el 3 de juny, quan van sostreure un rellotge de 15.000 euros a un home de 75 anys a qui van trencar cinc costelles.

Un mes després, el 7 de juliol, van entrar en una òptica de luxe de carrer de Muntaner i es van abraonar sobre un client per intentar treure-li sense èxit el rellotge de luxe que duia posat. Dos dies més tard, el 9 de juliol, van robar un rellotge de 35.000 euros a una parella, a Sitges, i van provocar lesions a la mandíbula a una de les víctimes.

A banda, els Mossos també han detingut un altre home de 18 anys que el mes de maig va cometre el robatori violent d’un rellotge de 13.800 euros a un turista al districte de Sant Martí. El detingut tenia tres antecedents policials.

El grup Titani acumula 32 detencions en set setmanes

Els Mossos d’Esquadra han creat recentment el grup Titani, investigat en el robatori de rellotges, un fet delictiu que ha proliferat arran de la pandèmia. Durant els primers cinc mesos de l’any, aquest tipus de fets han representat el 7,2 % dels robatoris violents denunciats. Prova d’això és que, des que es va formar, fa set setmanes, el grup Titani ja ha fet 32 detencions.