(ACN) L’expresident del Barça Sandro Rosell ha negat aquest dimarts durant la seva declaració a l’Audiència Nacional que cobrés comissions “ni legals ni il·legals” per haver fet d’intermediari entre la societat saudita Sports Events Company (ISE) i la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per drets d’imatge i organització de partits. “L’únic que va haver-hi van ser retribucions a la meva empresa per part d’ISE”, ha dit en referència a la companyia Uptrend Development, que Rosell ha xifrat en 5,8 milions d’euros.

Rosell ha denunciat que se l’investiga des que va presidir el Barça: “Fins l’any 2010 que vaig ser president de l’entitat mai a la vida no havia entrat a un jutjat, havia tingut una inspecció d’Hisenda o una denúncia”, ha assegurat. En canvi, ha argumentat que des que va ser escollit president del Barça ha tingut “tres denúncies de la fiscalia a l’Audiència Nacional i mes de 50 inspeccions fiscals”. “Ha estat increïble”, ha reblat Rosell, que ha dit que algú a Barcelona ja el va alertar que li anirien al darrere pel fet de presidir el club blaugrana.

L’Audiència resoldrà dimecres si deixa en llibertat a Rosell

L’Audiència Nacional resoldrà dimecres si deixa l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell en llibertat provisional sota fiança mentre duri el judici per delictes de blanqueig de capital i organització criminal després de les declaracions dels acusats. La fiscalia li demana 11 anys de presó i 59 milions d’euros de multa.

Rosell porta en presó provisional 21 mesos, des del 25 de maig del 2017, és a dir, gairebé dos anys. Aquest dimarts, a la segona sessió del judici, ha començat la declaració dels acusats amb l’interrogatori de l’expresident del Barça per part del seu advocat, Pau Molins, ja que ha rebutjat respondre a la fiscalia. Les defenses també van demanar la llibertat provisional del soci de Rosell, l’advocat andorrà Joan Besolí, també en presó preventiva. A banda de Rosell i Besolí, es jutgen quatre persones més entre les quals la dona de l’expresident del Barça Marta Pineda.

La defensa va dubtar dilluns de la imparcialitat dels magistrats del tribunal de l’Audiència Nacional, ja que han denegat en dues ocasions la llibertat de Rosell. El seu lletrat ha demanat fins a 10 vegades que el deixin en llibertat. “Existeix la possibilitat que els magistrats comencin el judici contaminats cap a les tesis de l’acusació”, va defensar Molins. El tribunal ho ha negat i ha justificat que se n’ha mantingut la presó provisional per “risc de fuga i proximitat al judici”.

La vista oral va començar dilluns i està previst que s’allargui fins a finals de març.