La regidora de la CUP Eulàlia Reguant es referma en la seva decisió de no respondre les preguntes de Vox en el judici del procés. Ho ha dit al programa ‘bàsics’ poc després de sortir del Tribunal Suprem, on aquest dimecres estava citada com a testimoni per l’acusació particular. Juntament amb el també exdiputat de la CUP Antonio Baños s’ha negat a contestar les preguntes de Vox, una acció que els ha valgut una multa de 2.500 €.

En declaracions al programa, Reguant ha afirmat que “assumíem i assumim les conseqüències de no normalitzar l’extrema dreta”. Per això, ha assegurat que, tot i el marge de cinc dies que els ha donat el Suprem per reflexionar, no canviaran d’opinió.

“Volem declarar, però no respondre a l’extrema dreta”

La regidora cupaire ha insistit també que “sí que volem declarar i respondre a les preguntes tant de la defensa, de la fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat, el que no volem és respondre a l’extrema dreta” per evitar “normalitzar Vox com a actor polític”. En aquest sentit, Reguant ha argumentat que “no volem facilitar un espai i un aparador a un partit xenòfob, masclista i de caire feixista com és Vox”.

Reguant ha lamentat que “el Tribunal Suprem hagi acceptat la presència de l’extrema dreta com a acusació particular” i que aquest fet “provoqui que testimonis amb voluntat d’explicar els fets que van passar es vegin exclosos pel simple compromís antifeixista”.