laboratori clinic coronavirus arxiu

El Departament de Salut encara no pot confirmar al 100 % que els dos casos positius sospitosos de la nova variant òmicron de COVID-19 detectats a Catalunya siguin d’aquesta variant però els resultats preliminars indiquen que podrien ser-ho. La previsió indica que els resultats definitius es podrien conèixer aquest divendres, quan finalitzarà la seqüenciació. Independentment de si els dos casos han contret la variant, o no, han de mantenir-se aïllades.

A Espanya el primer cas de la variant òmicron s’ha detectat a Madrid aquest dilluns, segons va informar el Servei de Microbiologia de l’Hospital Gregorio Marañón. El conseller Argimon ja havia alertat les darreres hores que era qüestió de dies que arribés a Catalunya.

Una variant amb un risc “molt alt” de propagació

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que la variant òmicron té un risc “molt alt” de propagació. L’OMS ha demanat als països que estiguin preparats per a les possibles conseqüències. Segons l’informe de l’organisme sanitari de les Nacions Unides, l’òmicron és una variant “altament divergent” amb “un alt nombre de mutacions”, algunes de les quals “són preocupants i poden estar associades amb el potencial d’evasió immunitària i una transmissibilitat més important”.

Tres jugadors dels Diables de Barcelona confinats a Sud-àfrica per coronavirus

Tres jugadors de l’equip de rugbi dels Diables de Barcelona s’han quedat confinats a Sud-àfrica després de donar positiu per coronavirus. Els membres d’aquest equip professional s’han quedat tancats a l’hotel on s’allotgen. L’equip treballa perquè puguin tornar el més aviat possible, quan acabin la quarantena, al voltant del 6 de desembre. La resta de companys de l’equip han pogut tornar amb normalitat.