El cap de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Carlos Rodrigo, creu que ara mateix, tal com està Catalunya en l’àmbit epidemiològic, no és necessari que als menors d’entre cinc i 11 anys se’ls administri la vacuna contra el coronavirus. L’expert ho ha explicat al programa ‘bàsics’, de betevé, després que aquest matí l’Agència Europea de Medicaments hagi donat el vistiplau que els menors d’entre cinc i 11 anys rebin la vacuna de Pfizer. Rodrigo, però, ha celebrat igualment la notícia.

És una molt bona notícia que l’hagin autoritzat, la podrem utilitzar si es necessària més endavant”
Carlos Rodrigo, cap de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol

“No són una franja de risc”

Rodrigo ha explicat que aquesta franja, la de menors d’entre cinc i 11 anys, no és especialment problemàtica, ja que “els nens d’aquesta edat no tenen pas més risc que les altres franges”. Malgrat ser una franja desprotegida, l’expert ha assegurat que “els nens contagien menys que els adults” i ha afirmat que la seva capacitat de contagi és molt semblant a la que té qualsevol adult ja vacunat.

Pel que fa al nombre de dosis, diu que “el més raonable són dues administracions”. La dosi, però, haurà de ser més petita, i si els infants necessitaran o no una segona dosi “segueix sent una incògnita”.

“Hi ha una baralla entre virus, però la covid no la guanya”

“Veiem molts altres virus i molt poca covid”, afirma Rodrigo. Molts dels nens que presenten infeccions són per virus diferents del de la covid, conclou. El bocavirus o el rinovirus, per exemple, sembla que guanyen terreny al coronavirus. El cap de Pediatria parla d’una competició entre diferents virus, però “el coronavirus està lluny de guanyar el combat”.