Amics de la Gent Gran està preocupada per l’inici de la vacunació a les persones majors de 80 anys dependents que viuen soles als domicilis. En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, Albert Quiles, director gerent d’Amics de la Gent Gran, ha afirmat que temen que siguin víctimes de fraus i estafes per a aquesta qüestió. De fet, Quiles recorda que en aquests mesos de pandèmia ja s’han produït casos d’abusos a persones grans a casa seva.

Reclamen informació clara del procés de vacunació

Quiles recorda que a Barcelona hi ha més d’11.000 persones més grans de 85 anys que viuen soles i que, moltes d’elles, ho fan en condicions de vulnerabilitat. En aquest sentit, Amics de la Gent Gran reclama a les administracions que facilitin una informació “clara i nítida” del procés de vacunació als domicilis. “Que puguem discernir el que és oficial del que és un frau”, demana Quiles.

L’entitat recorda que molts cops el cercle més proper d’aquestes persones són els voluntaris que les atenen i els veïns. Per tant, consideren que és clau que s’informi a aquestes persones properes del procés de vacunació perquè les puguin ajudar.