Les restriccions de mobilitat i el distanciament social derivats de la pandèmia del coronavirus han afegit encara més dificultats a les ja de per si complexes relacions sentimentals i sexuals de tipus esporàdic. L’expert en tecnologia Toni Noguera ens acosta les innovacions tecnològiques, sovint força imaginatives, per superar aquests obstacles nous.

Les aplicacions per trobar parella han viscut un boom d’usuaris i d’activitat. Tot i això, també han hagut d’adaptar-se a la nova realitat, recordant als usuaris la necessitat de mantenir la distància social i oferint alternatives per poder continuar coneixent gent nova.

Una història d’amor viral

Durant els primers mesos de confinament, es va fer viral a les xarxes la història d’amor de Jeremy Cohen, un fotògraf de Nova York, amb la Tori, una noia que va veure un dia a una terrassa fent balls de TikTok. Com que li va agradar, va agafar el seu dron, hi va enganxar el seu número de telèfon i li va enviar. Al cap d’una hora, la noia li va enviar un missatge.

Jeremy Cohen i Tori, passejant pel carrer amb una bombolla.

Es van caure bé i van quedar per un dinar junts a distància, mentre parlaven per FaceTime. Es van anar coneixent i, fins i tot, es van veure un dia, amb el noi dins d’una bombolla de plàstic, passejant pel carrer. De tant en tant, Cohen penja un nou vídeo de tots dos. La història continua.

El boom de Tinder

Al marge d’històries especials, com aquesta, la majoria de persones acudeixen a les xarxes socials i a les aplicacions de cites per trobar parella. Les més populars (Tinder per a les persones heterosexuals i Grindr per a les homosexuals) han experimentat un creixement d’un 15 % aproximadament.

El 29 de març de l’any passat, Tinder va registrar el seu rècord de lliscaments: 3.000 milions en un sol dia. A més, els usuaris hi passen més estona, s’intercanvien més missatges i les coincidències han augmentat un 15 %.

Cites des de casa

Com ja feien altres aplicacions del mateix grup, com Hinge, eHarmony o OKCupid, ara Tinder ha introduït la possibilitat de tenir cites des de casa. Quan es fa un “match”, s’ofereix la possibilitat de tenir trucades o videotrucades amb la persona amb la que s’ha connectat per conèixer-se una mica més.

Tinder ofereix la possibilitat de tenir cites per videotrucada

Les aplicacions també han començat a recordar que cal mantenir el distanciament social i tenir altres mesures de seguretatBumble, per exemple, permet posar un senyal al teu perfil per indicar si busques una cita virtual, socialment distanciada o amb mascareta. I en aplicacions com Lex, dirigida a la comunitat LGTBI, els usuaris han començat a afegir resultats de proves d’antígens o serològics als seus perfils.

Ok Zoomer

Fins ara, la majoria d’aplicacions et mostraven els perfils d’altres usuaris a prop teu per facilitar les trobades. Com que ara es recomana evitar les cites presencials, algunes han començat a funcionar d’una altra manera. Als Estats Units, per exemple, ha nascut OK Zoomer, un nou servei per universitaris que et posa en contacte amb altres persones, segons la vostra afinitat.

Ok Zoomer connecta universitaris, segons la seva afinitat.

OK Zoomer permet tenir videotrucades a cegues amb persones d’altres universitats del país i, si s’agraden, s’intercanvien altres contactes. Ja tenen 18.000 usuaris i el 84 % han acabat en una cita.

Els supermercats, nou punt de trobada

A Alemanya, una altra iniciativa interessant ha portat nous espais per lligar als solters del país: els supermercats. És el que fa anys que fa un supermercat de Volkach, un petit poble bavarès, que convida els solters a venir a comprar els divendres entre les 18 i les 20 h. Però la covid-19 els ha redescobert.

Els supermercats són el nou punt de trobada per a les persones solteres

Festes sexuals per videoconferència

La xarxa internacional Killing Kittens organitza festes sexuals amb entrada a les quals poden assistir entre 40 i 80 persones per videoconferència. Es demana als hostes que portin màscares per ocultar la seva identitat.

Captura de la pàgina web Killing Kittens

Un amfitrió presenta exercicis de trencament de gel i actuacions d’escalfament d’artistes eròtics. En algun moment, els amfitrions abandonen la festa per permetre que els hostes es coneguin.

El ressorgiment de Chatroulette

La pandèmia ha fet ressorgir amb força un altre servei: Chatroulette. Van passar de 50.000 usuaris a més de 120.000 durant els mesos de restriccions més dures, i segueixen en marxa.

Captura de pantalla de Chatroulette

Es tracta d’un servei on van apareixent persones amb la càmera web activada i, si t’agrada el que veus, t’hi quedes. Si no, passes a la següent. Pots obrir un xat aleatori moderat i un altre sense moderació, en què et pots trobar de tot.