La mascareta deixarà de ser obligatòria a l’interior de les residències de gent gran a Espanya a partir del 26 de juny, sempre que hi hagi més d’un 80 % d’interns vacunats. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa d’aquest dimecres posterior a la reunió del Consell Interterritorial de Salut, en què estan representats el Govern i les comunitats.

Darias ha detallat les condicions en què es podrà prescindir de la mascareta en exteriors a partir del 26 de juny i també ha avançat la flexibilització en interiors de centres sociosanitaris com les residències de gent gran. La ministra ha dit que els interns podran treure’s la mascareta (sempre que hi hagi més d’un 80 % de vacunats), però tant els treballadors com les visites les hauran de continuar portant.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja havia explicat que es podria permetre treure’s la mascareta en interiors “entre col·lectius de persones ja vacunades, i n’havia posat d’exemple, precisament, les residències de gent gran, que ja estan vacunades al 100 %.