La patronal de l’oci nocturn FECASARM considera una victòria que Salut hagi proposat per primera vegada implantar els test d’antígens per entrar als establiments. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, creu que ara el que cal és “acabar de perfilar” com s’incorpora aquesta mesura al protocol de reobertura vigent. Assegura que estan satisfets que “per primera vegada” el govern s’obri a fer test d’antígens, i recorda que el sector fa vuit mesos que reclama aquesta mesura per garantir la seguretat dels locals.

Els tests d’antígens no es poden fer a les portes dels locals

Tot i considerar-ho una bona notícia, Boadas desaconsella que aquestes proves es facin a les portes dels locals, com ha dit Argimon. Creu que això pot provocar aglomeracions i també és “poc pràctic” repetir el test cada cop que es vulgui entrar en un local. El secretari general de FECASARM també creu que és inviable que els tests els assumeixin els locals, tant pel cost de les proves, com perquè es posaria en risc la seguretat del personal de seguretat en els establiments petits.

De moment, cap reunió a l’agenda

La FECASARM reconeix que, de moment, no tenen cap reunió a l’agenda amb la Generalitat però esperen que se’ls convoqui a una trobada aviat. Salut ha decidit incorporar els tests d’antígens després de l’increment de contagis dels últims dies, sobretot en gent jove. També hi han pogut influir les imatges de com s’han estat incomplint les mesures de seguretat a l’interior d’aquests espais. De fet, diverses discoteques ja han decidit tancar portes per la impossibilitat de fer complir les normes anticovid.