El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que ja s’està treballant per canviar el pla sectorial de l’oci nocturn per incloure-hi l’obligatorietat de fer tests d’antígens abans d’entrar als locals. En una entrevista a RAC1, Argimon ha explicat que aquests tests no els pot assumir Salut, i que els haurien de gestionar les mateixes discoteques. El conseller proposa que sigui el sector qui proposi un pla de com fer-ho possible. “És un element d’autoregulació que ha de fer sector”, argumenta.

Aquests tests d’antígens s’haurien de fer just abans d’entrar als locals. “No es poden fer dos o tres dies abans, perquè la capacitat d’infectar de la variant delta és molt alta”. La patronal FECASARM fa mesos que defensa la necessitat de fer test d’antígens per poder entrar als establiments amb seguretat, i per evitar que es torni a tancar el sector.

“No és l’oci nocturn, és l’oci”

Argimon desvincula l’increment de contagis de la reobertura de l’oci nocturn, i ho vincula a l’oci en general. “Van començar a créixer abans d’obrir els locals”, recorda.

Des de la reobertura dels locals d’oci nocturn, s’han fet públiques moltes imatges de com s’han estat incomplint les mesures de seguretat a l’interior d’aquests espais. Fins i tot, diverses discoteques ja han decidit tancar portes per la impossibilitat de fer complir les normes anticovid.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

La patronal admet que les mesures són “difícils” de complir

La Federació Catalana d’​Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) fa dies que demana que no es criminalitzi el sector. Havia insistit que les mesures imposades per la Generalitat eren “molt difícils de complir”.

Per mirar de contenir l’increment de contagis entre la població més jove, Salut va obrir el 30 de juny la vacunació a tots els majors de 16 anys.