El Departament de Salut se suma al clam per reclamar al govern central que revisi el límit dels 55 anys a la vacuna d’AstraZeneca. En un article al diari ‘La Vanguardia’ la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, demanen al Ministeri de Sanitat “més cintura per adaptar-se a les noves evidències i agilitzar la decisió”. De fet, avisen que “no podem esperar gaire més. Ens hi juguem la salut dels nostres ciutadans”. Els dos signants tanquen la carta amb un advertiment clar: “O actuen ells o actuarem nosaltres”.

Els metges criden a desobeir Madrid

L’avís de Salut s’afegeix al que en els darrers dies ha fet la comunitat mèdica. El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, fins i tot va reclamar a la Generalitat que tiri pel dret i ampliï la vacunació d’AstraZeneca a tots els grups d’edat. Padrós va dir que els metges donaran suport a la mesura en cas que la prenguin.

Farmacèutics i fisioterapeutes també ho reclamen

A la posició dels metges s’hi van sumar els farmacèutics i els fisioterapeutes. En el cas dels farmacèutics, mostren preocupació, perquè un de cada quatre professionals en actiu té més de 55 anys i no té accés a la vacuna, tot i treballar en primera línia.

Manca de vacunes

A l’article publicat aquest dimecres a ‘La Vanguardia’, els dos responsables de Salut recullen els exemples d’altres països com Suècia, Alemanya, Itàlia o Andorra, que “en les últimes setmanes han aixecat el veto a la vacuna AstraZeneca per a la gent gran”. Admeten que el debat no seria tan viu si hi hagueés més dosis de la vacuna de Pfizer BioNTech i expliquen que aquest mes de març han hagut de parar la roda de vacunació. “Durant tres setmanes hem de dedicar les vacunes que tenim a fer gairebé en exclusiva les segones dosis, sense poder augmentar el gruix de persones vacunades”.