100 experiències de treballadors de la restauració entre els mesos de maig i juliol del 2020. Aquest és el contingut del llibre ‘Resilients’, una publicació editada pel Gremi de Restauració. S’ha presentat aquest dimarts al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d’un llibre amb imatges fetes per la fotògrafa barcelonina Caterina Barjau. Va començar a fer els retrats de forma improvisada com a exercici de memòria col·lectiva en l’època en què s’obria el confinament municipal i el sector podia tornar a aixecar la persiana. Poc després, la periodista Patricia Castán es va sumar al projecte fent entrevistes als protagonistes.

El resultat és una publicació amb el recull d’experiències de diferents establiments i com s’han adaptat a treballar amb les condicions de la pandèmia. L’objectiu de la publicació és fer un homenatge als restauradors i tots els treballadors d’aquests negocis.

Els restauradors a enviat un missatge clar a les administracions: no s’ha fet prou per ajudar el sector. Han demanat que més enllà dels ajuts econòmics, els deixin treballar.

L’Ajuntament reivindica les mesures municipals

El consistori ha lloat el pes econòmic del sector de la restauració, però també la seva aportació emocional. “No hem sabut com d’important era el tallat de després de dinar o el sopar amb els amics, no ho hem trobat a faltar fins que t’ho treuen, és una part de la vida afectiva“, ha dit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Així mateix, els membres del govern municipal han assegurat que han fet costat al sector en la mesura que els permeten les seves competències. En aquest sentit, l’alcaldessa, Ada Colau, ha defensat l’ampliació de les terrasses dels establiments. “A part de la reducció de la taxa, l’ampliació de les terrasses era una cosa pròpiament municipal, urbanística, no ho vam dubtar, ho vam fer el millor possible i ara ho farem més bonic”, ha dit l’alcaldessa, Ada Colau.