Campanya per preservar l'entorn de les bugaderes

“Ai, Senyor! Tanta roba i tant poc sabó! Tan bruta que la tenen i tan neta que la volen!”. Aquest lament que ha arribat fins als nostres dies en forma de refrany forma part de la història de les bugaderes de la ciutat. Però, sabries dir barri conserva avui encara vestigis d’aquest ofici, majoritàriament ocupat per les dones?

I parlant de pervivències… saps per què encara podem veure cares femenines a les façanes d’alguns edificis del Born? O com es deia la protagonista de ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda?

Elisenda Albertí (Barcelona, 1960) és escriptora i editora. Ha treballat en el camp editorial des del 1987. L’any 1997 es va fer càrrec d’Albertí Editor, de la qual va esdevenir la gerent i màxima responsable el 1999.

És una gran coneixedora de les dones de la ciutat i ha escrit diversos llibres aprofundint en aquesta temàtica: ‘Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval’, ‘Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals’, ‘Decidides. Set dones contra corrent’ o ‘Dones de Barcelona. Històries i llegendes barcelonines des del segle IV fins al XIX’.