Desnonament Claudia Poble Sec

Queda menys d’una setmana perquè comenci el compte enrere per a la Clàudia, els seus cinc fills ─quatre menors d’edat─ i el seu net, que s’enfronten a un desnonament amb data oberta. A partir del proper 15 de març els poden fer fora de casa en qualsevol moment i, ara, l’Ajuntament, que segueix el cas, ha mogut fitxa: garanteix a la propietat que es pagarà un lloguer mentre a la família no li arriba un pis de la Mesa d’Emergència.

El consistori ha formalitzat la proposta a través d’una carta dirigida al propietari del pis, al carrer de Radas, i signada pel regidor de Sants-Montjuïc. En la missiva, Marc Serra recorda que la família ja va proposar, al novembre, fer-se càrrec de les mensualitats en base a l’índex de preus de referència. “Des de l’Ajuntament li traslladem de nou aquesta proposta, oferint-li totes les garanties per la formalització i el cobrament de lloguers“, versa la carta.

Serra també insisteix que la Clàudia va ser víctima d’una estafa ─en arribar, va pagar un lloguer a un fals titular de l’immoble que es va fer passar per la propietat─ i puntualitza que els Serveis Socials han acreditat que es troba “en una clara situació de vulnerabilitat”. D’altra banda, el regidor critica el mètode actual de llançament. “La data oberta genera molta incertesa i, sobretot, angoixa a totes les parts […] Una situació que es veu agreujada pel context actual de pandèmia“, afegeix.