Les mesures sanitàries que els departaments d’Educació i Salut han implantat a les escoles i instituts per evitar els contagis de coronavirus “són bones i estan funcionant”. Ho ha afirmat la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, que assegura, a més, que “no hem tingut contagis en el si dels centres educatius”. Al contrari, Cuenca creu que “estem contribuint a prevenir contagis dins l’escola”.

Després de més de tres setmanes lectives, el nombre de grups estables confinats s’ha estabilitzat i ara n’hi ha 1.165. El pic màxim es va assolir el 3 d’octubre, quan van arribar als 1.303. Segons les dades oficials, això vol dir que el 97 % dels centres alumnes catalans han pogut anar a classe “sense interrupció” des que va començar el curs. Amb aquestes dades sobre la taula, Cuenca creu que “aquesta crisi la superarem amb les escoles obertes” i reitera que els centres educatius no actuen com a focus de transmissió.

100.000 PCR en tres setmanes

Per la seva banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, assegura que “quan anem a buscar contagis dins de les escoles, en trobem molts menys que quan els busquem fora de les escoles”. És el que es desprèn de les PCR fetes en l’àmbit educatiu, 100.000 en tres setmanes. Segons Ramentol, el percentatge de positius que es detecten a les escoles i instituts és inferior als que es diagnostiquen en la població general. En aquest sentit, ha insistit que el 70 % dels brots actius que hi ha a Catalunya s’han donat en l’àmbit familiar i social.

Tot i les dades, Educació i Salut consideren que el context de la pandèmia fa necessari “mantenir les mesures en el mateix nivell” que fins ara. De moment, per tant, seguirà la mascareta obligatòria a partir dels sis anys. Ramentol ha remarcat que “anem de 15 dies en 15 dies, però si la tònica és la mateixa en la propera setmana, no desescalarem”, ni tan sols en territoris concrets.