Les autoescoles han anat recuperant a poc a poc la normalitat després de gairebé tres mesos aturades pel coronavirus. La presidenta de la Federació d’Autoescoles de Barcelona, Teresa Coll, ha explicat al ‘reset’ que 61.000 persones no s’han pogut examinar del permís de circulació a tot Catalunya i això ha generat una espera de gairebé dos mesos per pujar a examen.

La falta d’examinadors és una problemàtica vigent a les autoescoles, però encara ha empitjorat amb la pandèmia. Els professors que són pacients de risc han demanat la baixa i d’altres han hagut de compaginar la feina amb la conciliació familiar. A més, també cal tenir en compte que molts professionals del sector s’han vist afectats per un ERTO i, per tant, encara no han tornat a la feina.

Més demanda però menys recursos

La presidenta afirma que una de les seves grans preocupacions era que els alumnes no tornessin a l’autoescola per por al contagi o per la situació econòmica derivada de la crisi sanitària. Ara bé, les autoescoles han detectat un augment de la demanda perquè molts usuaris prefereixen treure’s el carnet per no haver d’utilitzar el transport públic. Tot i això, també afirma que no tenen capacitat suficient per assolir tota la demanda.