carrers del Raval

La incidència de la covid-19 a Barcelona la setmana del 28 de setembre al 4 d’octubre va ser especialment significativa al districte de Ciutat Vella, on els positius amb PCR van tornar a créixer i es van situar en els 216 casos per cada 100.000 habitants, una xifra molt més alta que a la resta de districtes, aproximadament el doble de Sants-Montjuïc i Nou Barris, i més del doble de la resta. Gràcia va ser el districte amb la incidència més baixa: 73 casos per cada 100.000 habitants.

Per barris, preocupa especialment la situació al Raval, on es van fer cribratges massius fa unes setmanes. Aquí la incidència els darrers 15 dies s’ha situat en els 648 casos per cada 100.000 habitants, una xifra lluny de la resta. El Turó de la Peira, amb 400, i la Trinitat Vella, amb 330, són els barris que més s’hi acosten. En canvi, la Vila Olímpica del Poblenou i Canyelles van registrar la incidència més baixa, exceptuant-ne dos casos, els de Can Peguera i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, on no hi ha hagut ni un sol cas les darreres dues setmanes.

Si ens fixem en el global de la ciutat, des que a principis de juliol el nombre de contagis va créixer significativament, les dades setmanals s’han mantingut estables amb lleugers alts i baixos setmana rere setmana. La passada, però, van tornar a augmentar els positius, n’hi va haver 1.741, un 21 % més que la setmana anterior.

Segons la gerenta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, “no es pot considerar que aquesta setmana hi hagi hagut un augment de casos, sinó que estem recuperant els que no es van comptabilitzar la setmana anterior a causa del festiu del dia de la Mercè”. Segons Borrell, fa setmanes que la situació epidemiològica es manté estable a la ciutat.