Sala de ball d'una discoteca buida

El sector de l’oci nocturn està en espera que es publiqui al DOGC la resolució que permetrà tornar a obrir els negocis segons l’acord a què va arribar aquest dimarts amb la Generalitat. Mentrestant, la patronal FECASARM ha emès un comunicat en què demana un compliment estricte de les mesures que s’imposin i “mà de ferro” per a aquells que se saltin les restriccions. Assegura que no estan disposats a “fer un pas enrere i que es torni a criminalitzar el sector de manera injusta”.

En espera de conèixer els detalls del text, els empresaris també demanen que deixi molt clares quines són les restriccions i com s’han d’aplicar perquè no pugui donar peu a dubtes o males interpretacions.

Recuperar la pista de ball

Un dels punts de discrepància entre les patronals que han acceptat la nova normativa i les que no —i que ha portat algunes protestes al carrer— és la prohibició d’utilitzar la pista de ball. Les noves restriccions preveuen que a la pista de ball hi pugui haver taules i cadires o només cadires, però en cap cas permet ballar-hi. En aquest sentit, la FECASARM ha declarat que segueixen treballant en un pla sectorial que permeti l’obertura gradual de la pista. “La idea es anar avançant a poc a poc, tant en horari com en la recuperació de la pista de ball”, ha comentat David López, president de la FECASARM.

Oberta la bústia de denúncies

D’altra banda la patronal també ha anunciat que mantindrà oberta la bústia de denúncies que va posar en marxa a finals d’agost. Es tracta d’una eina en què a través del correu electrònic denuncia@fecasarm.cat tothom pot denunciar festes il·legals o que incompleixin les mesures de seguretat sanitàries.