manifestació contra soroll Barcelona
Foto: Favb

Els veïns de Ciutat Vella han fet públic un manifest per exigir el dret al descans nocturn i contra el soroll i les botellades. En el manifest, signat per sis entitats veïnals del districte, demanen a l’Ajuntament de Barcelona un pla de xoc que garanteixi el dret al descans i a la salut.

“La situació actual ens és insuportable”, assegura el text del manifest, que assegura que els barris del districte s’han convertit en un “parc temàtic de la festa i de l’oci”. Una situació, afirmen, que s’ha agreujat les últimes setmanes amb “un ús massiu, incontrolat, incívic i cada cop més privatitzant de l’espai públic. De fet, les botellades en punts com la platja de la Barceloneta, el Born o la plaça dels Àngels han estat una constant durant els últims mesos de restriccions per la pandèmia.

Concentració a la plaça de Sant Jaume el 3 de novembre

Les entitats signats són la Xarxa Veïnal del Raval i les associacions de veïns de la Barceloneta, el Raval, el Casc Antic, l’Òstia, i el Gòtic. A banda del manifest, també han decidit mobilitzar-se als carrers i han convocat una concentració conjunta a la plaça de Sant Jaume el proper 3 de novembre a les 19 h.

BOTELLADES AL BORN

Els veïns exigeixen al consistori que faci complir les ordenances municipals sobre l’ús de l’espai públic. Es queixen de sorolls fins a altes hores de la matinada, terrasses que ocupen les voreres i els carrers, circulació incontrolada de ginys, botellots i festes fins a altes hores de la matinada, i portals i carrers convertits en urinaris públics. “Sembla que les veïnes i veïns fem nosa”, i se senten “expulsats”.