El carrer del Príncep d’Astúries ha passat a la història. La via que uneix la plaça de Lesseps amb la via Augusta i fa de frontissa entre els barris del Farró i la Vila de Gràcia, ja té nova denominació, Riera de Cassoles, i aquest dijous va estrenar cartells.

Els veïns, que reclamaven el canvi des del 2015 —es va aprovar el febrer  a la Ponència de Nomenclàtor- ho han festejat amb un vermut popular. Els qui que s’han apropat a la celebració han explicat que el nom anterior no aportava res al barri. En canvi, la Riera de Cassoles és, per a ells, un nom històric.

Festa popular Riera de Cassoles

El canvi s’uneix a la tendència municipal d’eliminar les denominacions vinculades als Borbons del nomenclàtor. Recentment es va inaugurar el canvi de nom de l’avinguda del Borbó a l’avinguda dels Quinze. Tot i que alguns veïns s’hi han mostrat contraris, la Plataforma Riera de Cassoles, impulsora del canvi, ha defensat que en tot moment s’han seguit els passos que fixa la normativa municipal i han explicat que s’ha tirat endavant amb els suports necessaris.

Nomenclator borbons

A la festa hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, que és veí del barri, i també el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. Pisarello ha reivindicat la recuperació d’un topònim que indica que la via era una riera per on antigament passava aigua i ha defensat la visió republicana del govern municipal.

Quim Torra, president de la Generalitat

Més espai per caminar

A més del canvi de la denominació, la Riera de Cassoles també estrena nova urbanització: s’han eixamplat les voreres, s’han fet més passos per als vianants i s’han reduït de quatre a tres els carrils de circulació amb l’objectiu de pacificar la via. Les obres estan quasi acabades i han tingut un cost de 4,6 milions d’euros.

Riera de Cassoles