Les protestes convocades per grups antifeixistes contra l’acte de l’ultradretà Vox a Barcelona han acabat amb set detinguts i cinc ferits atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat per rebutjar la presència i els discursos del partit d’extrema dreta, que qualifiquen de “feixistes“.

Els manifestants s’han concentrat una hora i mitja abans de l’inici de l’acte de Vox. Des d’aleshores han intentat accedir a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on Vox celebrava l’acte, a través de les principals vies d’accés a la plaça d’Espanya. Un fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra ha evitat que els manifestants boicotegessin l’acte de la ultradreta.

Mossos d'Esquadra

Barricades i llançament d’objectes contra els Mossos

És en aquest moment quan s’han produït aldarulls als carrers. Algunes persones, la majoria encaputxades, han posat contenidors enmig del carrer de Tarragona, han muntat barricades i han llançat objectes, tanques, bengales i pedres contra els agents dels Mossos d’Esquadra, que blindaven la plaça d’Espanya per evitar que els antifeixistes es trobessin amb els simpatitzants de Vox.

Manifestació antifeixista contra Vox

Alguns dels assistents a l’acte de Vox han accedit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina passant entre els manifestants antifeixistes, fet que ha generat moments de tensió i que obligat a intervenir els Mossos d’Esquadra.

Manifestació antifeixista contra Vox

La policia catalana ha detingut sis persones: tres per agressions i tres per desordre públic. La Guàrdia Urbana n’ha detingut una altra per llançar pirotècnia al cordó policial.

A les 19 h col·lectius antifeixistes han convocat una concentració davant de la comissaria de les Corts en suport a les persones detingudes. Una vintena de persones ha reclamat la seva llibertat i han tallat la travessera de les Corts.

Concentració a les Corts

Un ferit traslladat a l’Hospital Clínic

El matí de manifestacions ha acabat amb cinc ferits. Una persona ha quedat en estat menys greu i ha estat traslladada a l’Hospital Clínic. Segons Europa Press, ha estat atacada per tres persones i els indicis apunten que es dirigia a l’acte de Vox. Els altres quatre ferits eren de caràcter lleu i han rebut l’alta “in situ”. Entre aquests últims ferits hi ha un agent dels Mossos d’Esquadra.

Dues hores després de l’inici de la mobilització, el col·lectiu Som Antifeixistes ha desconvocat la protesta.

Accions de l’esquerra municipal contra la presència de Vox

Les mobilitzacions convocades per Arran i els Comitès de Defensa de la República (CDR) no han estat les úniques fetes a la ciutat per rebutjar l’acte de l’ultradretà Vox a Barcelona. L’alcaldessa Ada Colau ha participat en un acte festiu organitzat per Women’s March Barcelona per “omplir la ciutat de vida i de color” en resposta a l’odi que, afirmen, conté el missatge de Vox.

Per la seva banda, el PSC ha fet circular el “bus de l’amor” per contrarestar el “discurs de l’odi” de l’extrema dreta.