A partir d’aquest setembre, les cebes, pastanagues, xampinyons, el tomàquet sofregit i els cereals de l’esmorzar que se serveixin a les escoles bressol municipals de Barcelona hauran de procedir de conreus d’agricultura ecològica. A més, d’acord amb el període de producció de cada producte, també hauran de ser ecològiques les verdures següents: carabasses (octubre – febrer), porros (octubre – març), espinacs (novembre – febrer), carabassons (juny i juliol) i bròquils (desembre – febrer).

L’Institut Municipal d’Educació ha introduït aquesta exigència a les condicions per adjudicar els serveis de menjador de 68 escoles bressol municipals (en un pressupost de més de 15 milions d’euros) i serà també un requisit en 33 centres més a partir del curs següent. De fet, les famílies fa anys que reclamen que s’incorporin menús ecològics als centres educatius.

Més punts per al km0

En les modificacions també s’ha apostat per prioritzar els productes de proximitat amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2. Els 14 aliments que tindran una puntuació més alta si són de “quilòmetre zero” són les cebes, les carabasses, les pastanagues, els tomàquets per l’amanida, la mongeta tendra, l’enciam, la patata, l’arròs, els cigrons, les llenties, la taronja, la poma, la pera i el plàtan.

Altres exigències

  • Utilitzar exclusivament oli d’oliva verge
  • Servir sempre la verdura fresca
  • Consumir només pa del dia
  • Tomàquets i taronges de producció integrada
  • El peix només pot ser rap, lluç i bacallà congelat
  • Bastonets sense gluten sempre disponibles
  • Servir mitja amanida en tots els àpats