Els dos carrers de Gràcia pendents d’un canvi de nom ja tenen dates concretes. El carrer del Secretari Coloma es rebatejarà com a carrer de Pau Alsina el diumenge 17 de març i a l’avinguda del Príncep d’Astúries el canvi de plaques serà el dia 24 de març.

654 veïns van acceptar el nom de Pau Alsina

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,  ja ha signat el canvi de nom d’aquests dos carrers que recuperaran dos noms històrics: Pau Alsina i Riera de Cassoles. En ambdós casos, ha estat un procés participatiu veïnal el que ha permès el canvi. Al carrer del Secretari Coloma va ser una consulta ciutadana vinculant que va impulsar el districte de Gràcia. Tal com estableixen les normes de funcionament de la Ponència de Nomenclàtor, es va consultar els veïns del carrer si volien recuperar l’antic nom de Pau Alsina. Dels 2.201 veïns que podien votar, hi van participar 1.041 i, d’aquests, 654 van acceptar la proposta.

Més de 5.000 signatures per Riera de Cassoles

A l’avinguda del Príncep d’Astúries van ser els ciutadans els impulsors amb una recollida de signatures. De fet, aquesta ha estat la primera iniciativa ciutadana que s’ha impulsat amb el nou reglament de participació de la ciutat. La plataforma Riera de Cassoles va recollir  5.356 signatures, el quàdruple de les necessàries per introduir la petició del canvi de nom en l’ordre del dia dels plenaris de Gràcia i de Sarrià – Sant Gervasi. Ara, tot ha acabat amb la data del canvi de nom, tot i que veïns de l’avinguda no estan d’acord amb el nou nom de Riera de Cassoles.

L’Ajuntament enviarà durant els propers dies una carta als veïns notificant el canvi de nom. Aquest document servirà com a justificant per fer les modificacions en els documents oficials.