Veïns de Sant Andreu han tornat a sortir al carrer per defensar els drets dels inquilins dels immobles del carrer de Pons i Gallarza, un conjunt de cases antigues que són propietat d’un grup empresarial que en va adquirir la propietat l’any 2017. Des d’aleshores, els veïns denuncien que l’empresa els està pressionant per tal que deixin els habitatges i afirmen que no els ha renovat els contractes de lloguer, malgrat que els veïns sempre han estat al corrent del pagament. Reclamen que l’administració s’impliqui i que l’Ajuntament faci de mediador per resoldre el conflicte.

Manifestació a Sant Andreu contra l'especulació

La manifestació d’aquest dissabte té com a objectiu fer visible el cas per tal que les administracions públiques hi intervinguin. Fa gairebé dos anys que la comunitat de veïns es mobilitza per evitar que els facin fora de les seves llars. En totes les concentracions han comptat amb el suport d’entitats i veïns del barri.

L’any 2020 hauran finalitzat cinc dels vuit contractes

Els contractes de lloguer dels vuit habitatges finalitzaran, progressivament, en els pròxims anys. Fa sis mesos que una de les vuit famílies ja no en té, tot i que en segueix pagant la renda. Està previst que, durant l’any 2019, en finalitzin dos més i l’any 2020, cinc dels vuit contractes hauran vençut.

Segons els veïns, la intenció dels propietaris és “reformar aquestes cases construïdes fa més de 150 anys per vendre-les i treure’n benefici.” Alguns veïns temen que l’especulació immobiliària arribi al barri i “el converteixi en un lloc de segones residències o pisos turístics”, asseguren.