Davant de l’Escola Sant Martí, al carrer de Sant Joan de Malta, a tocar de la rambla del Poblenou, hi havia un transformador elèctric però la pressió veïnal va aconseguir-ne l’enderroc. Des d’aleshores, els veïns i la comunitat educativa de l’escola reclamen la urbanització del solar. Asseguren que actualment es fa servir com a pipicà, que està brut i que se’n podria millorar la seguretat. Tot i que el solar està qualificat com a zona verda i que l’Ajuntament es va comprometre a arranjar-lo, encara no ha presentat cap projecte.

L’espai del transformador, desaprofitat

El 2017 es va enderrocar la subestació elèctrica de Fecsa-Endesa que hi havia a la plaça, situada al carrer de Sant Joan de Malta, a tocar de la rambla del Poblenou. Es va aconseguir després d’una recollida de signatures i anys de reivindicacions. S’hi havia de fer una intervenció provisional per condicionar l’espai i elaborar després un projecte definitiu, però els veïns i els pares i mares de l’escola denuncien que no s’ha fet i que no s’han complert els terminis que s’havien estipulat.

Els usuaris ja hi han dit la seva

Els veïns i la comunitat educativa del centre expliquen que han presentat una proposta al consistori per fer la urbanització provisional del descampat en què fins i tot han participat els alumnes de l’escola. Han fet arribar la queixa al Consell Plenari de Sant Martí i preparen diverses accions per aconseguir la urbanització de la plaça. Tenen previstes, de fet, dues festes reivindicatives de cara als mesos de maig i juny.