Les entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual han reivindicat aquest dissabte al matí la igualtat d’oportunitats real per al col·lectiu. En un acte a la plaça de Catalunya, la Dincat ha reclamat als partits que prioritzin i es comprometin a treballar per a aquest objectiu en àmbits com l’educació, l’esport i el dret a vot.

Aquesta última ha estat una de les victòries més recents del col·lectiu: que 11.300 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya puguin votar a les eleccions del 28 d’abril. Rosa Cadenas, presidenta de la Dincat, ha remarcat que “quan tens vot, tens veu, demanes i exigeixes” i que després de molts anys sense poder votar, les persones amb discapacitat intel·lectual podran demanar el que necessiten.

Aquestes reivindicacions responen, en certa manera, a la petició de la Junta Electoral, que va proposar supervisar el vot d’aquest col·lectiu. En l’acte hi han participat diverses persones del món de la comunicació, juntament amb membres de l’associació i polítics com el president de la Generalitat, Quim Torra.