17El districte de Sarrià – Sant Gervasi ha fet públic un acord que permetrà resoldre el problema del clavegueram obstruït de la plaça de Joaquim Pena, al barri de les Tres Torres. Les obres s’iniciaran a principis de l’any vinent i està previst que durin quatre mesos. Així es posarà fi a una situació que fa gairebé dos anys que dura i que preocupa molt als veïns. Comerciants i veïnat es queixen que l’obstrucció del clavegueram provoca pudor i que el generador que bomba les aigües fecals de forma provisional, fa molt soroll i contamina.

Permís d’obres

El problema que impedia solucionar definitivament l’obstrucció és que una de les 11 finques afectades es negava a permetre fer obres a la seva propietat. Després de mesos de converses i, segons l’Ajuntament, un procés judicial engegat, la comunitat de propietaris s’ha avingut a fer una servitud de pas del solar a l’Ajuntament durant 30 anys. D’aquesta manera, el consistori podrà accedir a la finca per desenvolupar l’obra i, posteriorment, fer-hi les inspeccions i el manteniment necessari durant tres dècades.

En aquest acord, hi ha col·laborat el registre de la propietat número 8 de Barcelona, que ha mediat també amb aquests veïns perquè poguessin avenir-se amb l’Ajuntament. L’obra es farà en un solar d’interior d’illa, situat entre els carrers de Milanesat, Nena Casas, Rosari i Castellnou. Consistirà a desobstruir el clavegueram perquè funcioni correctament i construir un pou per tenir accés més fàcil a aquest col·lector i poder fer-hi les inspeccions adients.