Barcelona tindrà tres escoles bressol municipals més aquest curs 2018-1019 però només una podrà estrenar-se aquest setembre: és l’EBM Encants. El retard en les obres fa que l’EBM Canòdrom no pugui estar enllestida fins al novembre. L’Ajuntament defensa que les famílies estan informades de la demora des que van fer la matrícula, però ara algunes es queixen que fa temps que no les informen de com va i que encara no saben data oficial d’inici de curs. Un altre centre que s’estrena aquest curs és l’escola Aurora, al Raval. Des d’un inici ja estava previst que comencés a funcionar al gener del 2019. Segons l’Ajuntament, les obres avancen “a bon ritme” i es posarà en marxa a principis d’any. La ciutat disposarà de 101 escoles bressol públiques amb un total de 8.411 places.

Retards en l’estrena de l’EBM Canòdrom

Ara ja fa uns mesos que l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) va informar les 87 famílies preinscrites a l’EBM Canòdrom (nom provisional) que les obres retardarien l’estrena”per motius tècnics”. La data estimada d’obertura és el mes de novembre. Segons el comissionat d’Educació, Miquel Essomba, totes les famílies van optar per mantenir la plaça, malgrat el retard.

Algunes famílies confirmen a betevé que inicialment les van informar del retard però es queixen que no els han comunicat oficialment la data d’inici del curs i lamenten que fa temps que no els donen informació actualitzada. Fonts de l’IMEB han explicat que s’ha fet un “seguiment exhaustiu de les alternatives que ha buscat cada família” i asseguren que la direcció del centre comunicarà de forma personalitzada la data oficial d’inici de curs.

retards obres escol bressol canòdrom

L’Escola Encants obrirà portes el 12 de setembre

Sí que s’estrenarà amb normalitat l’inici de curs és l’EBM Encants, a tocar de l’escola amb el mateix nom. És un centre que ha de permetre cobrir millor la demanda dels barris propers a la Sagrada Família i la plaça de les Glòries. Aquests dies s’està treballant intensament perquè els alumnes hi puguin entrar el dia 12.

obres escola bressol encants

L’Aurora començarà a funcionar al gener

El Raval tindrà partir del gener del 2019 l’Escola Bressol Municipal Aurora. En aquest cas, ja estava previst des d’un inici que l’activitat comencés el 2019. Segons el comissionat d’Educació, les obres avancen “a bon ritme” i no es preveu que se’n retardi la posada en marxa. En aquest cas, hi entraran les famílies que hagin quedat en la llista d’espera de la seva zona d’influència, atenent al criteri de proximitat i amb el mateix ordre de puntuació atorgat en el procés de preinscripció. Aquesta escola s’està construint en un solar de 1.200 metres quadrats al carrer de l’Aurora i estrenarà un horari pilot que permetrà als nens estar matriculats en torn de tarda de 15 a 19 h.

Quan estiguin en marxa aquests centres, la xarxa d’escoles bressol municipals arribarà als 101 equipaments, amb un total de 8.411 places, 217 més que el curs anterior. El govern d’Ada Colau es va comprometre el 2016 a crear 847 places noves el mandat.