El curs 2018-2019 arrencarà amb tres escoles bressol municipals noves als barris de la Sagrada Família, el Congrés i el Raval. Les famílies no sabran fins al 8 de juny la llista definitiva d’admesos però aquest 25 de maig es farà el sorteig de desempat que permetrà a les famílies saber si tenen més o menys possibilitats d’entrar a les escolles bressol que han triat.

ACTUALITZACIÓ: El número de desempat per a la preinscripció a les escoles bressol del curs 2018-2019 és el 1.918

El curs 2018-19 tindrà una oferta de 101 escoles bressol amb un total de 8.411 places, 2017 més que l’any passat. Entre les novetats hi ha la simplificació de les gestions per fer la preinscripció. Per primera vegada es podrà fer el tràmit per internet durant la preinscripció entre el 2 i el 14 de maig. Els pares i mares també podran presentar-la de forma presencial en el centre que hagin escollit com a primera opció. Només s’haurà d’aportar la documentació de preinscripció en cas que l’Ajuntament no pugui comprovar en el padró o bé que no pugui creuar la informació amb la Generalitat. El consistori mantindrà la tarificació social que va estrenar l’any passat.

Calendari:

  • 26-27 d’abril: És el període de publicació de l’oferta de places públiques
  • 2-14 de maig: S’estableix aquest termini per presentar les preinscripcions. Es poden fer presencialment a les escoles bressol. En aquest cas les famílies han presentar el document al centre que hagin triat en primera opció. També es pot per internet, al portal de l’Ajuntament
  • 23 de maig: Es fa pública la llista de les sol·licituds amb la puntuació provisional
  • 24-28 de maig: Durant el 24, 25 i el 28 de maig es poden presentar les reclamacions sobre la puntuació provisional
  • 25 de maig:  Data clau. Es fa el sorteig del número de desempat. Consulteu aquí.
  • 30 de maig: Es fa pública la llista de les sol·licituds amb la puntuació definitiva
  • 8 de juny: Data clau. Llistat definitiu dels alumnes admesos i es publica la llista d’espera
  • 11-15 de juny: Data clau. Durant aquests dies les famílies poden formalitzar les matrícules

Documentació per fer la matrícula

En el moment de fer efectiva la matrícula, les famílies hauran de portar al centre escollit l’original i una còpia del llibre de família, el DNI de la persona sol·licitant, en cas que sigui estrangera la targeta de residència on consta el NIE o el passaport, i també l‘original i una còpia de la targeta sanitària.

Tres escoles bressol noves: Canòdrom, Encants i Aurora

Per al pròxim curs escolar 2018-2019 la ciutat estrenarà tres escoles bressol municipals. Una serà l’EBM Encants, al barri de la Sagrada Família, que començarà a funcionar al setembre de 2018 amb 87 places.

També  s’estrenaran l’EBM Canòdrom, al barri del Congrés, que oferirà 87 places. i l’EBM Aurora, al Raval. En aquest últim cas la previsió és que el centre obri les portes al gener de 2019 amb 88 places.

A l’Aurora hi entraran els alumnes que hagin quedat en llista d’espera d’altres centres pròxims com Mont Tàber, Canigó i Cadí. L’Aurora estrenarà, a més, dos projectes pilot. Un serà sobre el funcionament de l’escola flexibilitzant els horaris en dues franges. Les famílies podran triar l’horari matinal de 9 a 13 h o bé l’horari de tardes, que serà de 15 a 19 h. L’altra novetat que oferirà el centre serà un servei d’espai familiar socioeducatiu que atendrà les families amb infants amb risc d’exclusió social. Aquest servei tindrà una capacitat de 45 places. En total aquestes tres centres (Encants, Canòdrom i Aurora) incorporaran 262 places noves.