El metro recupera aquest dilluns la normalitat en el servei. Després d’obres de millora en algunes estacions i accessos a l’estiu, els trens de l’L3 tornen a fer parada a l’estació dels Penitents, i els de l’L2 tornen a circular entre Paral·lel i Universitat.

En el cas de la línia lila, el metro ha deixat de circular al tram final de la línia durant 35 dies per fer-hi unes obres que, segons TMB, eren incompatibles amb la circulació dels trens. Entre les actuacions que s’hi han fet, se n’han renovat més de 400 metres de via i s’han instal·lat topalls fixos al final de la línia.

Pel que fa a l’estació dels Penitents, es va tancar al públic el 30 de juliol per renovar-ne quatre escales mecàniques que uneixen els diversos nivells de vestíbuls. Poc més d’un mes després, aquest dilluns ha reobert al públic, tot i que els treballs encara no estan enllestits. Segons ha informat TMB, falta completar dues escales, uns treballs que asseguren que es poden fer amb l’estació en funcionament. Amb tot, diversos usuaris s’han queixat de l’estat de les instal·lacions.

La recuperació del servei en aquestes dues línies se suma a la de l’L9 i l’L10, que ja van tornar a funcionar amb normalitat fa quatre dies, després d’un mes d’obres entre la Sagrera i el Bon Pastor. Malgrat el restabliment del servei a tota la xarxa de metro, aquest dilluns a primera hora s’han tancat els accessos a l’estació de Tarragona per Aragó (L3) i a l’estació d’Hostafrancs per Consell de Cent (L1) per fer tasques de manteniment i reparació de l’automatització de les portes d’aquestes entrades. Aquests accessos estaran tancats fins dijous.