Els operaris d’Aigües de Barcelona segueixen treballant aquest dilluns per reparar la canonada d’aigua que es va trencar aquest diumenge al carrer de Pujades cantonada amb el passatge de Venero, que va afectar de ple el subministrament de 15 finques. La incidència es va produir a les dues del migdia i a les nou del vespre alguns afectats van tornar a tenir aigua a casa seva. Aquest dilluns, la totalitat de finques afectades han recuperat el servei amb normalitat.

furgoneta Aigües de Barcelona

Obertura dels comerços amb normalitat

Aquest dilluns tots els comerços del tram afectat han obert amb normalitat. Al carrer es poden veure les tanques que assenyalen que s’estan fent obres. El fang ha desaparegut, però continua sent visible una mica de sorra a la vorera. Algunes de les botigues a les quals va afectar la fuita d’aigua van ser aquelles que no tenen esglaó per entrar a l’establiment. La resta no va tenir pràcticament problemes.

canonada aigua carrer Pujades

Agbar canvia la canonada per una de nova

Segons ha pogut saber betevé, Aigües de Barcelona -Agbar- ha decidit canviar la canonada sencera que fa 90 metres. Segons els experts, quan es produeix una fuita hi ha la possibilitat que en els dies següents hi hagi alguna rèplica. Per aquest motiu, Agbar ha decidit retirar-la. L’empresa ha confirmat que la canonada no és de microciment sinó d’un material anomenat bonna, que actualment ja no s’utilitza. En aquest cas, Agbar ha instal·lat una canonada de polietilè. Aquest conducte és un dels més importants del barri pel que fa a les dimensions: fa 300 mil·límetres de diàmetre. Agbar inverteix cada any 40 milions d’euros per renovar els tubs més antics i fer el manteniment d’on sigui necessari.

El cas de Pujades no ha estat aïllat i en els últims anys hi ha hagut altres incidències destacades en la xarxa d’aigua.